Repülés, repülőgépek

jetplanes

jetplanes

Újabb Bell 429-es katasztrófa

2017. május 12. - stonefort2

Északi szomszédunk néhány éve rendszeresítette a korszerű amerikai Bell 429-es helikoptert, amelyet több állami szervezet is használ, pl. a légi mentők és a rendőrség. Éppen a közelmúltban döntöttek arról, hogy a meglévő gépek mellé további kilenc hasonlót szereznek be 150 millió dollárért. Az üzletkötés azonban lehet, hogy meghiúsul, vagy legalábbis elhúzódik, mivel hosszadalmas vizsgálat várható a típus megbízhatóságával kapcsolatban. A vadonatúj gépek közül ugyanis már kettő szenvedett katasztrófát Szlovákiában . A légi mentők gépe 2016 szeptemberében hegyes terepen zuhant le, négy ember halálát okozva, 2017. május.10-én pedig a rendőrség OM-BYM lajstromjelű helikoptere tört össze közvetlenül a felszállást követően gyakorló repülés közben. A fedélzeten lévő két tűzoltó meghalt, az egyik pilóta életveszélyes sérülést szenvedett. A típussal kapcsolatban eddig nem voltak negatív hírek, és egyelőre nem tudni, hogy humán faktor, vagy műszaki probléma okozta-e a katasztrófát.

Az OM-BYM lajstromjelű gépről 2015 szeptemberében készítettem a mellékelt képeket Szliácson, néhány nappal a szolgálatba állása után. 

dsc_6516.jpg

dsc_6518.jpg

dsc_6522.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jetplanes.blog.hu/api/trackback/id/tr3212497103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása