Repülés, repülőgépek

jetplanes

jetplanes

Igaz, vagy hamis: a Chemtrail

2019. július 21. - stonefort2

                                   

Manapság elképesztő mennyiségű információ zúdul az emberekre, akik egy része nem képes arra, hogy kiszűrje azokat, amelyek téves következtetések levonását eredményezik. Noha egyre kevesebb dolgot lehet titokban tartani, mégis népszerűek azok az összeesküvés-elméletek, amelyek a kormányok által elleplezett, de többnyire csak vélt és nem valós   sötét üzelmekről szólnak.

Emlékezhetünk arra, hogy napjainkban is számos tájékozatlan, egyén megkérdőjelezi azt, hogy ember járt a Holdon, ugyancsak filmek, újságcikkek és internetes szobatudósok hada állította, hogy az USA maga szervezte meg a 2001. szeptember 11-i terrorakciót.

A legújabb őrület a „chemtrail”, hívei azt állítják, hogy a repülőgépek maguk mögött hagyott kondenzcsíkja mérgező anyagot tartalmaz, amit szándékosan szórnak ki a népesség csökkentése céljából.

dscn3178.jpg

Vegyszerek szórása repülőgépekről régóta ismert dolog, elég, ha a növényvédelmet említjük. Ténylegesen katonai céllal is volt már rá példa a történelemben, például a vietnami háborúban az USAF az Agent Orange nevű vegyszert azzal a céllal szórta ki a dzsungel felett, hogy lombozatától megfosztott területen láthatóvá váljanak a kommunista erők fegyver utánpótlás szállítási útvonalai. A vegyszer mint utóbb kiderült, súlyos egészségkárosodást okozott a közelben élő embereknek, noha az eredeti cél nem ez volt.

Az oroszok is bevetettek hasonló eszközt Afganisztánban, bár ott egyértelműen az emberek ellen, de ezeknek az eseteknek a közös jellemzője volt, hogy a szórást kis magasságból végeztek a célterület felett. Manapság dél-amerikai drogültetvények ellen vetnek be kormányzati szervek vegyszerszóró repülőgépeket, amelyek azonban a szokásos mezőgazdasági típusok, földközeli repülési magassággal.

Az állítólagos  „chemtrail” viszont nagy magasságban van, amit ez elmélet hívei sem cáfolnak. A repülőgépek azonban az egyszerű szokásos kondenzcsíkot hagyják maguk után, semmi mást. Ezt  nem hiszik el a kételkedők, akiknek  egyes médiumok is teret adnak, és hatásukra már parlamenti interpelláció is történt.

dscn0127.jpg

A „chemtrail” hívők totális dilettantizmusról tesznek folyamatosan tanúbizonyságot, szerintük „valakik” folyamatosan mérgeznek minket. Ha lenne ilyen szándék, azt sokkal egyszerűbben és kevésbé látványosan is meg lehetne tenni, pl. az ivóvíz felhasználásával, vagy  élelmiszerekkel.

dscn0065_1.jpg

És most nézzük az elmélet cáfolatát repülő-műszaki szempontból.

A repülőgépek kondenzcsíkja régóta ismert dolog. A hajtóművekből kiáramló égéstermék mikroszkópikus szilárd részecskéin kicsapódik a levegő páratartalma, aminek intenzitása számos tényezőtől függ, például a páratartalomtól, hőmérséklettől, szélerősségtől.

Az összeesküvés-elmélet hívei szerint az utóbbi időben sokkal több „kondenzcsík” látható az égen, mint régen, és ez nem normális, a vegyszerszórással magyarázzák. Ezzel szemben tény, hogy az utóbbi időben átlag 12 évenként megduplázódott a légiforgalom, még a 2001-es megtorpanás  ellenére is. A növekedés prognózisa töretlen, a repülőgép gyárak kapacitása hosszú időre előre lekötött, a következő húsz évben húszezernél több új gép szolgálatba állítása várható, miközben ennél jóval kevesebbet vonnak ki, azaz a jövőben még több kondenzcsíkot láthatunk majd.

dscn1033.jpg

Érdekes módon az üzemanyag felhasználás és az ezzel párhuzamos légszennyezés messze nem ilyen arányban nő, a korszerűbb hajtóművek fogyasztása és károsanyag kibocsátása drasztikusan csökkent az előző generáció típusaihoz képest. Érdekes adat, hogy az évente szállított több milliárd ember ellenére a légiforgalom a légszennyezés alig néhány százalékáért felelős, ötször annyi üvegház hatást okozó gázt termel  a világ szarvasmarha állománya.

Képzeljük el mégis, hogy a „chemtrail” hívőknek igazuk van, és a repülőgépek hajtóművéből mérgező anyag kerül ki. A tíz kilométer feletti utazó magasság miatt azonban teljességgel prognosztizálhatatlan, hogy az anyag hol ér majd földet, azaz célzottan lehetetlen alkalmazni. A különböző magasságokban más irányban eltérő sebességgel fújó szél több száz kilométerre is elviheti az anyagot, amelynek koncentrációja közben lecsökken. Hogy milyen mértékben, arra egy példa. A szélestörzsű  utasszállító gépek vészhelyzet esetén képesek a fedélzetén lévő üzemanyag leeresztésére, hogy csökkentsék a leszálló tömeget. Erre megvannak a kijelölt területek, Magyarországon például az Alföld felett van erre lehetőség. Néhány alkalommal már előfordult, hogy akár 40 tonna kerozintól kellett megszabadulnia a repülőgépnek a kényszerleszállás előtt, amely az utazó magasságnál jóval alacsonyabban repült. A kiporlasztott kerozin azonban olyan mértékben felhígult a levegőben, hogy a földön nyomát sem lehetett találni, pedig már kis mennyiségben is nagyon „ragaszkodó illattal” rendelkezik, amit minden repülő műszaki megerősíthet.

dscn4018.jpg

Ha igaz a „chemtrail” elmélet, akkor a repülőgépek üzemanyagában rendkívül nagy koncentrációban kéne jelen lennie a mérgező anyagnak. Ennek azonban nyoma sincs. A repülőtereken semmiféle extra biztonsági intézkedések nincsenek (a tűzvédelmet kivéve) az üzemanyaggal nap mint nap kapcsolatba  kerülő emberek számára. Pedig a tankolásnál és a hajtóműveken, vagy üzemanyag rendszeren végzett rutinmunkáknál óhatatlanul kifolyik kis mennyiség, amivel érintkeznek az emberek, de azt egyszerű kézmosással el lehet távolítani.

p1300442.JPG

Ha igaz lenne az elmélet, akkor a repülőgép szerelők és a tanker kocsik kezelői hullanának, mint a legyek, de szerencsére nincs ilyesmiről szó. A gépekben eldugott „titkos” tartályok sem léteznek, ezekről a műszaki és pilóta állománynak kéne tudnia, lennének kezelő szerveik, működtető rendszereik, de nincsenek.

A repülőgépek az utazó magasságban számos alkalommal keresztezik egymás nyomvonalát, a kondícionáló rendszereikbe  így még a nagy koncentrációjú méreg kerülne be. Még sohasem hallottunk tömeges mérgezést szenvedett utasokról.

 

Itt a bizonyíték!!! Már Budapesten is!!! Ja nem, csak tréfából lett beírva a szöveg a repülőgép számítógépébe.

p1230481.JPG

A „chemtrail” elmélet hívei minderre azt válaszolják, hogy a vegyszert „titkos” repülőgépek szórják, amelyeket nem jelez a „Flightradar 24” Az említett internetes forrás „real time” mutatja az aktuális légiforgalmat. Ez sem stimmel.

A legnyomósabb érv, hogy a hosszú ideig megmaradó csíkokat katonai gépek produkálják. Nem igaz, már egy kis távcső is elég ahhoz, hogy az ember megállapítsa, a kondenzcsíkokért javarészt utasszállító repülőgépek a felelősek.

Egy dolog, amit valaki állít, és másik, ha azt fotódokumentumokkal lehet igazolni. Az interneten számtalan olyan kép található, amelyen furcsa felszerelésű repülőgépek láthatók. Eddig azonban egyet sem láthattunk, amelynél azonnal ne lett volna magyarázható, hogy nem „vegyszerszóró” felszerelésről van szó. Több „bizonyítékon” látható, hogy a kísérleti stádiumban, berepülés alatt álló utasszállító repülőgép belső terében tartályok sorakoznak. Ezek azonban nem a vegyszer tárolására szolgálnak, hanem vizet tartalmaznak kettős célból. Imitálják a szállított tömeget, másrészt előre-hátra szivattyúzással változtatható a gép súlypont helyzete, aminek hatásait minden új típus esetében alaposan ellenőrzik.

Boeing 747-8i prototípus

p1050511.JPG

Számos speciális repülőgép létezik amelyek „gyanúsak” az összeesküvés elméletek kreálói számára, pl. az az átalakított KC-135-ös légi utántöltő, amelynek tankoló csövére különleges porlasztó eszközt szereltek. Ez a gép arra szolgál, hogy az új típusok berepülésekor azok jegesedési jellemzőit és jégtelenítő rendszereit tanulmányozzák, ugyanis amikor a tankergép mögé vezetik azokat, a tankoló csövön  át vizet porlasztanak, ami ráfagy a külső felületükre.

Egy további feltételezett „vegyszerszóró” csoporthoz azon tűzoltó repülőgépek tartoznak, amelyek nem a szokásos módon üzemelnek. Létezik Boeing 747-esből átalakított tűzoltó gép, és olyan katonai C-130-as is, amelynek teherterébe modulként egyben lehet beszerelni a komplex tűzoltó rendszert.

A „chemtrail” elmélet tehát minden részletében azonnal cáfolható, repülőgépekről semmiféle vegyszerszórás nem történik hacsak nem mezőgazdasági típusokról van szó.

 

(a cikkíró saját fotóival illusztrálva)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jetplanes.blog.hu/api/trackback/id/tr4714973662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása