Repülés, repülőgépek

jetplanes

jetplanes

Vadászgépek? Nem!

2017. július 11. - stonefort2

2017. július 10-én délután sokan figyeltek fel szokatlan repülőgépekre Budapest környékén. Az örök elégedetlen, örökké valamitől rettegő kisebbség vészharangokkal kongatta tele a közösségi oldalakat, riogatva a még náluk is kevésbé hozzáértőket. Azonban semmi ok nem volt az aggodalomra, ugyanis a "vadászgép raj" nagyon is békés célú. Az Emírségek légierejének Al Fursan bemutató csapata tartott pihenőt Ferihegyen, a kilenc olasz gyártású Aermacchi MB-339NAT típusú gép kíséretében még jött egy fura "úgy jön, mintha menne"  Piaggio Avanti és egy C-130 Hercules a műszaki állománnyal és a földi felszereléssel. A riadalmat talán az okozta, hogy az MB-339-esek Rolss Royce Viper hajtóműve igencsak "férfias" zajszinten üzemel, de a félelem teljesen alaptalan volt, hiszen kiképző/gyakorló gépekről van szó, amelyek fegyvertelenek.

A csapat hét géppel mutatja be a programját, de tartalékra is szükség van, hiszen az időszakos munkák, vagy műszaki problémák esetén is biztosítani kell a megfelelő létszámot. Az Emírségek összesen tíz ilyen MB-339NAT gépet rendszeresített, a mostani úticéljuk jókora kerülővel Moszkva, ahol a MAKS repülési szakkiállítás bemutató programjában vesznek részt. Az Al Fursan a nyár végén újra a közelünkben lesz, de akkor a szlovákiai Szliácson megrendezésre kerülő repülőnap vendégei lesznek.

2012-ben az angliai Fairfordban

uk_2012_lk_0703_resize.JPG

A gépek szokatlan fekete-arany festésűek

uk_2012_lk_0675_resize.JPG

Ferihegyen a kompenzáló helyre kerültek, ahol nem zavarták a forgalmat

dscn7571_resize.jpg

Az éjszakai vihar megtépázta a kabintető takaró ponyvákat

dscn7575_resize.jpg

Hajnali fényben

dscn7574_resize.jpg

A Piaggio Avanti furcsa toló légcsavaros és kacsa vezérsíkja is van

dscn7573_resize.jpg

A műszaki állomány Hercules-e a zivatar alatt

dscn7469_resize.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://jetplanes.blog.hu/api/trackback/id/tr6712656169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása