Repülés, repülőgépek

jetplanes

jetplanes

Bombázók lencsevégen

2017. augusztus 29. - stonefort2

Az utóbbi években több alkalommal látogattak el Európába az Egyesült Államok légierejének legnagyobb tűzerejű repülőgépei, a nehézbombázók. Földrészünkön egyetlen bázis áll készen a kiszolgálásukra, az angliai Fairfordban, ahol megvan az ehhez szükséges infrastruktúra és kiszolgáló állomány. A nemzetközi politikai helyzettől függően érkeznek és távoznak a gépek, amelyek rendre résztvevői a légi bemutatóknak is. Legutóbb  augusztus utolsó hétvégéjén a szlovákiai Szliácson és a lengyelországi Radomban láthatta  a nagyközönség az USAF bombázóit, de sajnos az ideálistól messze lévő fényviszonyok között. A repülést szeretők sokasága számára különleges élményt jelent a hatalmas gépek repülése, de rendkívül bosszantó, amikor nincsenek meg a feltételei a jó fotók készítésének. Néha nem csak az időjárás a felelős ezért, hanem a légi bemutatók többi résztvevője is, mivel a látványosság fokozását célzó füstcsíkok maradványa szélcsendes időben sokáig ott marad a reptér felett. 

A B-1B Lancer, B-2A Spirit és B-52H Stratofortress  egyaránt lenyűgöző technika, ennyi és nem több tetszik belőlük további politikai vélemény nélkül. A következőkben néhány fotóm azokról a bemutatókról, amelyek idején némileg jobbak voltak a fényviszonyok.

A Rockwell B-1B Lancer mérete és tömege ellenére részlegesen műrepülhető, legalábbis sokszor mutattak be velük orsót, amikor a gép a hossztengelye körül forog. dsc_5152_resize.JPG

Farnborough felett. A pilóta éppen bekapcsolja a teljesítmény növelő utánégetőket

dsc_5146_resize.JPG

Itt már hátranyilazott szárnyakkal, és max. teljesítménnyel

dsc_5157_resize.JPG

2016 őszén a csehországi Ostravában

dsc_0094_resize.jpg

A Northrop Grumman  B-2A Spirit Fairfordban 2012 nyarán

uk_2012_lk_1002_1.jpg

Futurisztikus külső

uk_2012_lk_1423.jpg

Az ősrégi Boeing B-52H Stratofortress legfiatalabb példánya is elmúlt 55 éves

dsc_6236_resize.JPG

Maximális teljesítmény mellett a hajtóművek erősen füstölnek

dsc_6247_resize.jpg

Leszálló konfigurációban

dsc_9256_resize.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://jetplanes.blog.hu/api/trackback/id/tr2712787580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása