Repülés, repülőgépek

jetplanes

jetplanes

Még mindig fáj......

2017. február 01. - stonefort2

2012. február 3-án este a csőd bejelentését követően elrepült Ferihegyről 14 Boeing 737NG, amelyek a MALÉV flotta gerincét alkották. Két gép külföldi repülőtérről vette az irányt Shannonba, kettő repülésre alkalmatlan állapotban volt az ACE hangárjában, ahol időszakos karbantartásuk folyt. A HA-LOP lajstromjelű gépet két nap alatt útra késszé tették, 5-én estére tervezték, hogy követi társait Írországba. Aznap estére a sokkból felocsúdó "malévesek" egy spontán búcsút szerveztek, pontosabban nem is volt semmiféle szervezés, csak körbe ment az információ. A farkasordító, mínusz húsz fokos idő ellenére sokan gyűltünk össze, hogy méltó módon emlékezzünk meg, és búcsúzzunk el "Lópetitől" , 

dsc_0010_resize.jpg

A felszállás azonban késett, várni kellett az üzemanyagra, jégtelenítésre, hiszen a cég csődjét követően nem volt tisztázott, hogy kinek kell fizetnie a tetemes költséget. A  több órás várakozás ellenére a létszám nem hogy csökkent, de még gyarapodott is, és bőven volt idő megörökíteni a szomorú eseményt, amire a lányok (légi utaskísérők) gyertyákkal is készültek.

dsc_0040_resize.JPG

Végül több órányi fagyoskodást követően éjjel 01 óra 20 perckor utolsó ferihegyi felszállására gurult HA-LOP, amely egy búcsú áthúzást is végzett a pálya felett. 

dsc_0052_resize.jpg

dsc_0077_resize.jpg

dsc_0097_resize.jpg

dsc_0143_resize.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jetplanes.blog.hu/api/trackback/id/tr3612175352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása