Repülés, repülőgépek

jetplanes

jetplanes

Előzetes huszadikára.....

2018. augusztus 15. - stonefort2

Szolnokon már hagyomány, hogy a helikopteres alakulat a Tisza felett látványos bemutatót tart minden augusztus 20-án. Mivel a repülésben minden szigorú szabályok alapján, alapos előkészítést követően történik, ezért szükséges, hogy a résztvevők az eredeti helyszínen gyakorolják a megtervezett program manővereit. Az első próbát augusztus 14-re tervezték, de az időjárási okok miatt elmaradt, a következő napon, azaz 15-én viszont kettő alkalommal is sor került rá. Az előző évek programjához képest némileg szerényebb volt a részvétel, mivel a három Mi-17-es közepes szállító helikopter mellett ezúttal nem láthattuk sem a "Mókust"  (AS350 könnyű helikopter), sem az új Zlin gyakorlógépeket. A bemutató azonban  kitűnően sikerült sőt, ilyen dinamizmussal ritkán látni a Mi-17-est. Az esemény megörökítését némileg megnehezítette, hogy alkonyatkor, romló fényviszonyok között került rá sor. 

A bemutatón a helikopteresek mellett részt vettek a különleges műveletekre kiképzett katonák is, akik számára nem jelent problémát az ejtőernyőzés, felszereléssel együtt vízbe ugrás a kis magasságban függeszkedő helikopterből, vagy éppen a "fast rope" kötélen lecsúszás. 

Képcsokor az eseményről.

dsc_0180_resize.jpg

dscn5670_resize.jpg

dscn5695_resize.jpg

dscn5718_resize.jpg

dscn5721_resize.jpg

dscn5723_resize.jpg

dscn5766_resize.jpg

dscn5780_resize_1.jpg

dscn5794_resize.jpg

dscn5817_resize.jpg

dscn5853_resize.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://jetplanes.blog.hu/api/trackback/id/tr2814183649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása